CarpeDiem Putovanja #ŽivotNemaReprizu

CarpeDiem Putovanja #ŽivotNemaReprizu

CarpeDiem Putovanja #ŽivotNemaReprizu

Toskana

Bologna - Firenza - Pisa - Lucca - Siena - San Gimignano

‼️ Jedini u Hrvatskoj sa smještajem u Firenci ‼️

Cijena po osobi od:

199€

Program putovanja:

Termin putovanja:

28.04.-01.05.2024.

Carpe Diem 1 (Nedjelja) - 28.4.2024.
Polazak u 00:30 ispred glavnog ulaza Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Dolazak u Firencu u jutarnjim satima. Nakon kraće pauze za jutarnju kavu, krećemo u razgled grada javnim gradskim prijevozom. Razgled započinjemo na trgu Santa Maria Novella, sa kojeg nastavljamo prema najpoznatijoj znamenitosti Firence, katedrali Santa Maria del Fiore. Slijedi odlazak prema glavnom firentinskom trgu, Piazza della Signoria na kojem se nalazi 94 metra visoka vijećnica Palazzo Vecchio.

Nastavljamo pješački razgled prema bazilici Santa Croce u kojoj su pokopani jedni od najvećih talijanskih velikana kao što su Dante, Galileo Galilei te Niccolo Machiavelli. Razgled završavamo na najpoznatijem gradskom mostu Ponte Vechio sa kojeg se pruža prekrasan pogled na obje strane grada.
Slobodno vrijeme za pizzu, gelato ili carbonaru. Odlazak u smještaj te check in u bungalove. Noćenje #1.

Carpe Diem 2 (Ponedjeljak) - 29.4.2024.
Fakultativni izlet "Tura čuda". Polazak u Luccu u jutarnjim satima. Lucca je jedan od četiri jedinstvena talijanska grada u kojima su gradske zidine u potpunosti preživjele. Obilazimo najvažnije znamenitosti: crkva San Michele in Foro, katedrala San Martino, Napoleonov trg te Torre Guingi poznat po drveću koje raste na vrhu tornja.

Nastavak putovanja prema Pisi. Po dolasku u Pisu krećemo prema "Trgu čudesa" Piazza dei Miracoli na kojem se nalaze najvažnije gradske znamenitosti, kao što su katedrala iz 11. stoljeća, krstionica Sv. Ivana koja je najveća u Italiji te groblje Camposanto. Mnogo je simbolike u ovim znamenitostima pa tako katedrala simbolizira rođenje, krstionica život, a groblje smrt. Na trgu se nalazi i Torre di Pisa, kosi toranj koji je najpoznatija znamenitost ovog grada. Slobodno vrijeme za kavu te naravno tradicionalno “ispravljanje“ tornja. Povratak u smještaj u večernjim satima. Noćenje #2.

Carpe Diem 3 (Utorak) - 30.4.2024.
Fakultativni izlet "Srce Toskane". Krećemo u San Gimignano, pravi dragulj Toskane. Šetnja gradom uz poglede na okolne toskanske brežuljke. Zbog svojih visokih tornjeva dobio je nadimak "Srednjovjekovni Manhattan“. Ulazimo u grad kroz Porta San Giovanni te dolazimo do trga Piazza della Cisterna koja je povezana s glavnim trgom Piazza del Duomo. Putem ćemo proći pored slastičarnice Dondoli koja po mnogima radi najbolji sladoled u Italiji. S glavnog trga se mogu vidjeti okolni tornjevi među kojima dominira Torre Grossa, najviši toranj u San Gimignanu.

Nastavljamo putovanje prema Sieni, samom srcu Toskane. Razgled Siene započinjemo s dvije impresivne crkve, Basilica di San Domenico i Duomo di Siena, na kojoj su radili Michelangelo i Donatello. Nastavak putovanja prema glavnog gradskom trgu Piazza del Campo gdje se svako ljeto održava Palio, najpoznatija konjska utrka u Italiji. Na trgu se nalazi i gradska vijećnica Palazzo Pubblico, te 102 metra visok toranj Torre del Mangia. Slobodno vrijeme za šetnju, uživanje u tradicionalnim slasticama, te popodnevnu kavu. Povratak u Firencu u večernjim satima. Noćenje #3.

Carpe Diem 4 (Srijeda) – 1.5.2024.
Check out iz bungalova. Polazak prema Bologni, glavnom gradu regije Emiglia Romagna. Razgled započinjemo s drugim najvišim gradskim tornjem, Torre Prendiparte, koji je nekoć služio kao zatvor, a danas kao skupocjeni hotel. Nastavljamo razgled prema kosim tornjevima Torre Garisenda i Torre Asinelli koji je ujedno i najviši toranj u regiji Emiglia Romagna. Razgled završavamo na glavnom gradskom trgu Piazza Maggiore na kojem se nalaze Neptunova fontana te bazilika Sv. Petronia koja je građena od dva različita materijala, prvotno od mramora, a zatim od cigle. Slobodno vrijeme za kavu, aperol ili neko od tradicionalnih jela kao što su lazanje ili tortelini. Polazak prema Zagrebu u popodnevnim satima. Dolazak u Zagreb (Lisinski) u večernjim satima.

Uključeno u cijenu:

✅️ Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
✅️ 3x noćenje u četverokrevetnim i peterokrevetnim bungalovoma (Hu Firenze Camping in Town), bungalovi imaju dvije odvojene spavaće sobe (Svaka spavaća soba ima svoj tuš i wc)
✅️ Razgled uz stručno vodstvo prema programu
✅️ Osiguranje jamčevine
✅️ Organizaciju putovanja

Obavezna nadoplata:

❌ Boravišna pristojba: 2 eura po noćenju po osobi (obvezna nadoplata u busu)

🔸 Privatni 1/3 bungalov: 15 eura po osobi (45 eura ukupno)
🔸 Privatni 1/2 bungalov: 35 eura po osobi (70 eura ukupno)
🔸 Tura čudesa: 34 eura
🔸 Srce Toskane: 42 eura
🔸 Paket oba fakultativa: 65 eura

Granične i vizne formalnosti:
🔸 Za ovo putovanje je dovoljna osobna iskaznica.

Važne informacije:
🔸 Završno pismo šaljemo najkasnije 72 sata prije polaska.
🔸 Eventualne doplate za izlete i privatni bungalov vrše se na licu mjesta u autobusu.
🔸 Nakon ispunjavanja prijavnice na email šaljemo potvrdu o primitku prijave te dodatne upute za plaćanje.
🔸 Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti puslovanja turističke agencije Carpe Diem putovanja.

Cijena po osobi od:

199€

Program putovanja:

Termin putovanja:

28.04.-01.05.2024.

Vrsta prevoza:

Autobus

Broj dana i noći:

Trenutna popunjenost
0%

Frist minute cijena putovanja vrijedi još:

dana
sati
minuta
sekundi
Akcijska cijena je istekla.

Prijavi se za putovanje:
(Važno: svaka osoba ispunjava zasebno prijavu)

Newsletter

Prijavite se na newsletter i budite u tijeku sa svim putovanjima. Prvi saznajte o našim avanturama i ostvarite brojne uštede!