CarpeDiem Putovanja #ŽivotNemaReprizu

CarpeDiem Putovanja #ŽivotNemaReprizu

CarpeDiem Putovanja #ŽivotNemaReprizu

Mala talijanska tura

Venecija - Bologna - Ferara- Sirmione – Verona - Padova

Cijena po osobi od:

239€

189€

Program putovanja:

Termin putovanja:

29.12.2024.-1.1.2025.

Carpe Diem 1/4 (Nedjelja)- 29.12.
Polazak u 05:00 ispred glavnog ulaza koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.
Vozimo se kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju do pristaništa Punta Sabbioni. Ukrcavamo se na brodić vaporetto koji nas vozi do Venecije. Po dolasku na kopno idemo u razgled grada uz pratnju našeg vodiča. Krećemo sa Rive Schiavoni prema Duždevoj palači u kojoj je bilo smješteno većina mletačkih institucija još od 14. stoljeća. Nastavljamo razgled prema najpoznatijoj gradskoj znamenitosti, trgu svetog Marka gdje se nalazi istoimena bazilika, ujedno i jedan od najboljih primjera bizantske arhitekture u Europi. Prelazimo preko najpoznatijeg gradskog mosta Rialto gdje ujedno i završavamo razgled. Slobodno vrijeme za jutarnju kavu, aperol ili pizzu.
U popodnevnim satima krećemo prema kampu (Hu Camping Venezia). Po dolasku se upoznajemo s kampom te checkiramo u naše mobilne kućice. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje #1.

Carpe Diem 2/4 (Ponedjeljak) 30.12.
Idemo na fakultativni izlet u pokrajinu Emiglia Romagna. Po dolasku u Bolognu iskrcavamo se u centru grada te krećemo u razgled. Započinjemo s drugim najvišim gradskim tornjem Torre Prendiparte, koji je nekoć služio kao zatvor, a danas kao skupocjeni hotel. Nastavljamo razgled prema kosim tornjevima Torre Garisenda i Torre Asinelli koji je ujedno i najviši toranj u ovoj regiji. Razgled završavamo na glavnom gradskom trgu Piazza Maggiore na kojem se nalaze Neptunova fontana i monumentalna bazilika Sv. Petronia koja je građena prvotno od mramora, a zatim od cigle, što se na prvi pogled odmah uočava.
Kratka pauza za cappuccino i panini. Nastavljamo putovanje u Feraru. Razgledavamo grad uz pratnju našeg vodiča: Castello Estense- 4 tornja koja je izgradila obitelj Este, jedna od najmoćnijih talijanskih obitelji iz 14. stoljeća. Nastavljamo šetnju prema Palazzo dei Diamanti, kamenoj palači iz 15. Stoljeća, a razgled završavamo ispred 118 metara visoke katedrale San Giorgio.
Slobodno vrijeme za aperol i pizzu. Povratak u kamp u večernjim satima. Noćenje #2.

Carpe Diem 3/4 (Utorak) – 31.12.
Krećemo na fakultativni izlet “Mala romantična tura“. Sirmione je naša prva destinacija, grad na južnoj obali najvećeg talijanskog jezera Lago di Garda. Prelazimo preko mosta Ponte Levatoio do dvorca Scaligero, ujedno i najvažnije gradske znamenitosti. Preporučamo obilazak dvorca ili kratku vožnju brodom oko polutoka (ako vremenske prilike dopuste :)).
Polazak prema Veroni u popodnevnim satima. Po dolasku u Veronu idemo prema centru grada u pješački razgled. Krećemo od najpoznatije gradske znamenitosti, amfiteatra starog skoro 2000 godina. Prelazimo preko mosta Castelvecchio sa kojeg puca najljepši pogled na ostatak grada, a naš razgled završavamo na romantičan način ispred Julijine kuće, u čijoj se blizini nalaze veliki izbor kafića i restorana. Slobodno vrijeme za ručak, popodnevnu kavu ili aperol.
Krećemo prema kampu u kasnim popodnevnim satima. Noćenje #3.

Carpe Diem 4/4 (Srijeda) – 1.1.
Check out iz bungalova. Krećemo u Padovu. Razgled započinjemo sa drugog najvećeg talijanskog trga Prato della Valle. 90 000 kvadratnih metara u obliku elipse okruženo sa 78 kamenih kipova, sasvim je dovoljan razlog da ga se proglasi najvažnijom gradskom atrakcijom. Prolazimo pored bazilike Svetog Antuna Padovanskog te dolazimo do Piazza dei Signori na kojem se nalazi najveći broj restorana i kafića.
Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i vlastite aktivnosti. Polazak prema Hrvatskoj u popodnevnim satima. S novim iskustvima i ponekim novim prijateljstvom vraćamo se u Zagreb u večernjim satima.

Uključeno u cijenu:

✅️ Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
✅️ 3x noćenje u višekrevetnim bungalovima za 4 ili 5 osoba u kampu Hu Camping Venezia (grupe od 4 i 5 članova automatski dobijaju privatni bungalov sa 4 ili 5 kreveta, bez dodatnih putnika).
✅️ Boravišna pristojba za grad Veneciju
✅️ Razgled uz stručno vodstvo prema programu
✅️ Osiguranje jamčevine

Obavezna nadoplata:

🔸 Vožnja vaporettom na relaciji Punta Sabioni – Venecija: 12 eura

🔸 Mala romantična tura: 38 eura
🔸 Tura Emiglia Romagna: 33 eura
🔸 Paket od oba izleta: 65 eura
🔸 Privatni dvokrevetni bungalov: 45 eura po osobi (90 eura bungalov, samo za one koji putuju u paru)
🔸 Privatni trokrevetni bungalov: 30 eura po osobi (90 eura bungalov, samo za grupe od 3 člana)

Granične i vizne formalnosti:
🔸 Za ovo putovanje je dovoljna osobna iskaznica.

Važne informacije:
🔸 Završno pismo šaljemo najkasnije 72 sata prije polaska.
🔸 Eventualne doplate za izlete vrše se na licu mjesta u autobusu.
🔸 Nakon ispunjavanja prijavnice na email šaljemo potvrdu o primitku prijave te dodatne upute za plaćanje.
🔸 Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije Carpe Diem putovanja.

Cijena po osobi od:

239€

189€

Program putovanja:

Termin putovanja:

29.12.2024.-1.1.2025.

Vrsta prevoza:

Autobus

Broj dana i noći:

Trenutna popunjenost
0%

Last minute cijena putovanja vrijedi još:

dana
sati
minuta
sekundi
Akcijska cijena je istekla.

Prijavi se za putovanje:
(Važno: svaka osoba ispunjava zasebno prijavu)

Newsletter

Prijavite se na newsletter i budite u tijeku sa svim putovanjima. Prvi saznajte o našim avanturama i ostvarite brojne uštede!
Otvori razgovor
Javi nam se, brzo odgovaramo! 😜
Pozdrav!
Za najbrži dogovor oko rezervacije javite nam se direktno preko WhatsApp.